Gunung Fuji

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Fuji
Mountfujijapan.jpg
Lokasi Honshu
Kota terdekat {{{kota}}}
Negara Jepang
Tipe Stratovolcano
Jeblugan pungkasan 1707
Ketinggian 3.776 m (12.388 kaki)
Koordinat 35°22′ LU
138°44′ BT

Gunung Fuji (富士山 Fuji-san?, IPA: [ɸɯʥisaɴ]) iku sawijining gunung paling dhuwur ing Jepang, dumunung ing tapel wates Prefektur Shizuoka lan Yamanashi, ing sisih kulon Tokyo. Gunung Fuji dumunung cedhak pesisir Pasifik ing pusat Honshu. Fuji dikubengi déning telung kutha yaiku Gotemba (wétan), Fuji-Yoshida (lor) lan Fujinomiya (kidul-kulon). Gunung sing dhuwuré 3.776 m iki dikubengi uga déning limang tlaga yaiku Kawaguchi, Yamanaka, Sai, Motosu lan Shoji.

Gunung Fuji minangka simbul Jepang sing misuwur lan kerep digambaraké jroning karya seni lan foto-foto, sarta dikunjungi pendaki gunung utawa wisatawan.

Gunung Fuji dikira-kira kabentuk watara 10.000 taun kapungkur. [1] Sawijining gunung geni sing saiki isih aktif senadyan nduwèni kamungkinan jeblugan sing cilik, Fuji pungkasan njeblug taun 1707.

Watara 200.000 wong mènèk Gunung Fuji saben taun, 30% ing antarané wong manca. Wektu sing paling utama kanggo mènèk Gunung Fuji yakuwi tanggal 1 Juli nganti 27 Agustus. Pamènèkan bisa mbutuhaké wektu saka 3 nganti 7 jam, déné mudhun gunung watara 2 nganti 5 jam.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Fuji&oldid=821410"