Wiranto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wiranto
Wiranto

Mangsa jabatan
26 Oktober 1999 – 15 Februari 2000
Pejabat sadurungé Faisal Tanjung
Pengganti Soerjadi Soedirdja

Mangsa jabatan
14 Maret 1998 – 21 Mei 1998
Pejabat sadurungé Edi Sudrajat
Mangsa jabatan
21 Mei 1998 – 26 Oktober 1999
Pengganti Juwono Sudarsono

Mangsa jabatan
21 Desember 2006 – Saiki
Pejabat sadurungé Ora ana
Pengganti Sedang Menjabat

Lair 4 April 1947 (umur 67)
Jogjakarta, Jogjakarta, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Partai pulitik Partai Hanura
Pasangan Hj. Rugaiya Usman Wiranto
Almamater Akademi Militer Nasional (AMN)
Universitas Terbuka, Jurusan Administrasi Negara
Perguruan Tinggi Ilmu Hukum Militer
Agama Islam

Wiranto (lair ing Solo, Jawa Tengah, 4 April 1947; umur 67 taun [1]) iku pulitikus lan tokoh militer Indonesia. Wiranto njabat Panglima TNI periode 1998-1999. Bapaké, RS Wirowijoto iku sawijining guru sekolah dhasar, lan ibuné asma Suwarsijah. Ing yuswa sesasi, Wiranto digawa pindhah déning wong tuwané menyang Surakarta amarga anané agrèsi Walanda sing nyerang kutha Yogyakarta. Ing Surakarta iki Wiranto sekolah nganti namataké Sekolah Menengah Pertama.

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

  • Akademi Militer Nasional (AMN), 1968
  • Universitas Terbuka, Jurusan Administrasi Negara, 1995
  • Perguruan Tinggi Ilmu Hukum Militer, 1996

Organisasi[sunting | sunting sumber]

  • HANURA (Partai Hati Nurani Rakyat), Ketua Umum
  • Perhimpunan Kebangsaan, Ketua Dewan Pertimbangan Nasional
  • Matla’ul Anwar, Ketua Dewan Amanat
  • ICMI, Penasehat
  • SOKSI, Penasehat
  • PSSI, Ketua Dewan Pembina
  • IDe Indonesia, Ketua Dewan Eksekutif
  • PPMI, Ketua
  • Paguyuban Kepala Desa dan Perangkat Desa (PRAJA), Pembina
  • Paguyuban Warung Tegal, Ketua Dewan Pembina
  • Paguyuban Spiritual Indonesia, Pembina
Didhisiki déning:
Tarub
Pangkostrad
4 April 1996 - 20 Juni 1997
Diganti déning:
Soegijono
Didhisiki déning:
Edi Sudradjat
Panglima TNI
1998-1999
Diganti déning:
Widodo AS
Didhisiki déning:
R. Hartono
Kepala Staf TNI Angkatan Dharat
1997-1998
Diganti déning:
Subagyo HS
Didhisiki déning:
Feisal Tanjung
Menkopolkam
1999-2000
Diganti déning:
Soerjadi Soedirdja
Didhisiki déning:
'
Anggota Dewan Penasihat SOKSI
2005 – sekarang
Diganti déning:
isih njabat
Didhisiki déning:
Tidak Ada
Ketua Umum Partai Hanura
21 Desember 2006-Saiki
Diganti déning:
Isih njabat

Buku lan Karya:[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.hanura.com/content/view/30/28/ Profil Ketua Umum Partai Hanura
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wiranto&oldid=884636"