Juwono Sudarsono

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Juwono Sudarsono
Juwono Sudarsono

Duta Besar RI untuk Inggris
Mangsa jabatan
2003 – 2004
Pejabat sadurungé Nana Sutresna
Pengganti Marty Natalegawa

Mangsa jabatan
26 Oktober 1999 – 26 Agustus 2000
Pejabat sadurungé Wiranto
Pengganti Mahfud MD
Mangsa jabatan
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Matori Abdul Djalil
Pengganti Purnomo Yusgiantoro

Mangsa jabatan
21 Mei 1998 – 20 Oktober 1999
Pejabat sadurungé Wiranto Arismunandar
Pengganti Yahya Muhaimin

Mangsa jabatan
17 Maret 1998 – 21 Mei 1998
Pejabat sadurungé Sarwono Kusumaatmadja
Pengganti Panangian Siregar

Lair 5 Maret 1942 (umur 72)
Flag of Jepang Ciamis, [[Jawa

Barat]], Masa Pendudukan Jepang

Kabangsan Indonesia
Almamater Universitas Indonesia
London School of Economics and Political Science
Agama Islam

Juwono Sudarsono (lair ing Ciamis, Jawa Kilèn, 5 Maret 1942; umur 72 taun) inggih menika salah satunggalipun politikus Indonésia ingkang njabat Mentri Pertahanan awit 21 Oktober 2004 ngnatos dumugi 22 Oktober 2009.[1] Panjenenganipun menika Mentri Pertahanan kapisan ingkang kapilih saking golongan sipil.[2] Sadèrèngipun menika sadangunipun 40 taun, saking taun 1959 ngantos 1999, Mentri Pertahanan tansah dipunjabat déning kalangan militér.[2]

Panjenenganipun menika lulusan sarjana saking Universitas Indonesia lan Ph.D. saking London School of Economics and Political Science, London.[2] Panjenenganipun menika putranipun Soedarsono, tilas Mentri Dalam Negeri Indonésia nalika Kabinet Sjahrir II.[2]

Nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhèn BJ Habibie wonten ing Kabinet Reformasi Nasional, Juwono Sudarsono njabat Mentri Pendidikan Nasional, lajeng nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhèn Abdurrahman Wahid panjenenganipun pinitados dados Mentri Pertahanan (1999-2000).[2]

Panjenenganipun ugi dipunangkat dados Duta Besar Luar Biasa Berkuasa Penuh kanggé Inggris ngantos taun 2004.[2] Nalika tanggal 21 Oktober 2004 panjenenganipun dipunlantik minangka Mentri Pertahanan ing pamaréntahanipun Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono ngantos dumugi taun 2009.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Juwono Sudarsono dipunundhuh tanggal 23 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)Prof.Dr.Juwono Sudarsono dipunundhuh tanggal 23 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Juwono Sudarsono

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juwono_Sudarsono&oldid=832944"