Tènes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bal tènes.

Tènes utawa tènes lapangan iku sawijining olahraga sing migunakaké rakèt lan bal, dimainaké ing lapangan sing dipara dadi loro nganggo jaring utawa nèt.


Sajarah tènes[sunting | sunting sumber]

Miturut cathetan sajarah, olahraga migunakaké bal lan rakèt wis dimainaké wiwit sadurungé Masèhi, ya iku ing Mesir lan Yunani. ing abad kaping-11 sajinis dolanan sing diarani jeu de paume, sing mèmper tènes saiki, wis dimainaké kanggo sing sepisanan ing sawijining kawasan ing Prancis. Bal sing dipigunakaké diblebet nganggo bolah mawa wulu déné penthungane mung nganggo tangan.

Lapangan tènes

Turnamen tenis[sunting | sunting sumber]

Ana sawetara turnamèn tènes sing misuwur:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tènes&oldid=821578"