Solanaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Térong-térongan
kembang Brugmansia x insignis
skea Taman Nasional Amerika Serikat
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Solanales
kulawarga: Solanaceae
Juss.
Genera

Acnistus
Atropa
Brugmansia
Calibrachoa
Capsicum (lombok)
Cestrum
Chamaesaracha
Combera
Crenidium
Cuatresia
Cyphanthera
Cyphomandra
Datura
Hyoscyamus
Iochroma
Lycium
Mandragora
Nicandra
Nicotiana (bako)
Nolana
Petunia
Physalis (ciplukan)
Scopolia
Solandra
Solanum (tomat, kenthang, térong)
Streptosolen

Suku térong-térongan utawa Solanaceae iku suku tanduran sing nduwé kagunan ekonomis sing apik kanggo manungsa. Tetanduran sing ana ing suku iki, kayata kenthang, tomat, sarta lombok, dadi komoditas ing sadéngah papan ing donya. Nanging, ana uga sing ngganggu (gulma).

titikanipun[sunting | sunting sumber]

  • Umumé arupa taneman grumbul, perdu utawa wit-witan
  • gondhong tunggal/majemuk
  • Lingir godhongé nglekuk
  • kembangé kaya trompèt
  • woh arupa woh kothak[1] utawa woh buni[2]

Tuladha[sunting | sunting sumber]


Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ woh garing sejati tunggal sing wijiné akèh
  2. ^ woh sing ana 2 lapis, yaiku:
    • Lapisan njaba sing tipis
    • Lapisan njero sing kandel mblenyèk lan mbanyu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Solanaceae&oldid=815454"