Solanales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Solanales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Solanales
Suku

pirsani tèks.

Solanales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad euasterids I, asterids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Asteridae, kelas Magnoliopsida.

Suku-suku ing ngisor iki arupa anggota bangsa iki miturut Klompok Filogeni Tetanduran Ngembang (APG):

Ing sistem Cronquist sing luwih awal, telung suku pungkasan dipapanaké ing sajabaning Solanales nanging suku-suku ing ngisor iki dikatutaké:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Solanales&oldid=822150"