Ordo (biologi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ordo utawa bangsa (Basa Latin: ordo, jamak ordines) iku sawijining tingkat utawa takson antarané kelas lan familia. Istilah iki sepisanan dikenalaké déning ahli botani Jerman Augustus Quirinus Rivinus ing klasifikasi tetandurané. Carolus Linnaeus iku wong kang sepisanan sing sacara konsistèn nerapaké ing klasifikasi telung kerajaan gedhé: mineral, kéwan, lan tetanduran ing bukuné Systema Naturae (1735)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ordo_(biologi)&oldid=813707"