Lamiales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lamiales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Lamiales
Suku

pirsani teks.

Lamiales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad euasterids I, asterids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Asteridae, kelas Magnoliopsida.

Bangsa iki kapérang saka 23 suku, 1.059 marga, lan 23.275 jenis:[1]

Saliyané iku ana uga rong marga sing durung bisa dilebokaké jroning suku tinentu: Peltanthera lan Rehmannia.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lamiales&oldid=827362"