Lombok abang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Lombok abang utawa Capsicum annuum
Lombok abang
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Asterids
ordo: Solanales
kulawarga: Solanaceae
Genus: Capsicum
Species: C. annuum
Jeneng binomial
Capsicum annuum
L.
Jinis

C. a. var. annuum
Capsicum annuum L. var. grossum
Capsicum annuum var. lycopersiciforme
C. a. var. glabriusculum[1]

Lombok abang (jeneng Latin: Capsicum Annuum L.) yaiku sajinis bumbu masak lombok kang nduwéni werna abang lan rasané ora pati pedhes.[2] Lombok isih kalebu kulawarga Solanaceae.[2] Lombok asalé saka Amérika tropis, kasebar saka Meksiko nganti lor Amérika Kidul.[2] Ing Indonesia|Indonesia, lombok abang biyasané ditandur saka dhaèrah pinggir segara nganti ing tlatah pagunungan .[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Capsicum annuum L.". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 1997-01-22. http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/taxon.pl?8904. Retrieved 2010-07-29.
  2. ^ a b c d (id)(kajupuk tanggal 2 Maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lombok_abang&oldid=869008"