Sam Worthington

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sam Worthington
Sam.worthington.gif
Asma wiyosan Samuel Henry J. Worthington
Miyos 2 Agustus 1976 (umur 37)
Godalming, Surrey, Inggris
Pakaryan Aktor
Taun aktif 2000-saiki

Samuel Henry J. "Sam" Worthington (lair ing Godalming, Surrey, Inggris, 2 Agustus 1976; umur 37 taun) dhèwèké aktor kang asalé saka Australia, sadurungé mbintangi Avatar, Sam uga tau main ing film Terminator Salvation, Dhèwèké kuwi aktor saka Australia kang lairé ing Inggris. [1] Sam tau nyinaoni babagan seni ing John Curtis College, sing pungkasané mandheg nalika umuré 17 taun.[1] Dhèwèké metu amarga kudu nyambut gawé kanggo mbiayai uripé dhéwé.[1]

Ing umur 19 taun dhèwèké mèlu audisi supaya bisa olèh béasiswa ning NIDA (National Institute of Dramatic Art) kang wekasané agawé dheweké bisa terjun ing kariré, yakuwi donya hiburan. [1] Sawisé lulus saka pendhidhikané ing National Institute of Dramatic Art, Sam Worthington wiwit tampil ing serial-serial tivi lan [[film-film cilikan.[1] Film-film kasebut kayata THE JUDAS KISS, DIRTY DEEDS, GETTIN' SQUARE, lan film liyané.[1]

Karir internsionalé diwiwiti nalika dhèwèké olèh peran figuran ing film kang judhulé HART'S WAR, TERMINATOR SALVATION (meranaké Marcus Wright)lan THE GREAT RAID. [2] Ing taun 2010 Sam uga tau mèlu audisi supaya bisa meranaké aktor lègendharis, James Bond ing film CASINO ROYALE. [1] Wis diprediksikaké menawa Sam Worthington sing dadi James Bond, nggantèkaké Daniel Craig.[2]

Jenengé wiwit kondhang nalika dhèwèké dadi pemeran ing film kang sutradarani déning James Cameron.[1] James Cameron mènèhi kasempatan kanggo Sam Worthington supaya mainaké peran dadi Jake Sully ing film sains fiksi kang judhulé AVATAR. [1] Ing film kasebut, Sam meranaké tentara angkatan laut Amérika kang diwènèhi kawajibané ngontrol awaké makluk asing saka planèt njaba (alien) kang diwènèhi jeneng avatar.[1]

Ora akèh kisah ing kauripan Sam Worthington kang ditampilaké ning médhia.[1] Ananging nalika sasi Desember taun 2009, Sam ngenalaké pepujaning atiné, kang jenengé Natalie Mark marang masarakat nalika pamutaran kaping pisan film AVATAR ning bioskop Odeon Leicester Square London, Inggris. [1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film
Tahun Film Peran Catatan
2000 Bootmen Mitchell Okden
2002 Hart's War Cpl. B.J. 'Depot' Guidry
Dirty Deeds Darcy
2003 Gettin' Square Barry 'Wattsy' Wirth
2004 Somersault Joe Australian Film Institute Award for Best Actor
Thunderstruck Ronnie
2005 The Great Raid Pfc. Lucas
Fink! Able
2006 A Fairytale of the City Unknow role
Macbeth Macbeth
2007 Rogue Neil
2009 Terminator Salvation Marcus Wright
Avatar Jake Sully Nominated — Saturn Award for Best Actor
2010 Last Night Michael Reed
Clash of the Titans Perseus
The Debt Young David
The Candidate Pre-production
The Texas Killing Fields Pre-production
2011 Dracula Year Zero Dracula Pre-produksi
Televisi
Tahun Judul Peran Catatan
2000 JAG Dunsmore Episode: "Boomerang: Part 1"
Water Rats Phillip Champion Episode: "Able to Leap Tall Buildings"
Blue Heelers Shane Donovan Episode: "Bloodlines"
2004-2005 Love My Way Howard Light 10 episode
2005 The Surgeon Dr. Sam Dash 8 episode
2006 Two Twisted Gus Rogers Episode: "Delivery Man"

Sutradara[sunting | sunting sumber]

Tahun Film Catatan
2004 Enzo

Penulis[sunting | sunting sumber]

Tahun Film Catatan
2004 Enzo

Video Game[sunting | sunting sumber]

Game
Taun Game Peran Cathetan
2010 Call of Duty:Black Ops Alex Mason Pengisi Suara

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)biografi Sam Worthington dipununduh tanggal 28 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita Sam Worthington dipununduh tanggal 28 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sam_Worthington&oldid=831422"