James Bond

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sean Connery aktor resmi pisanan James Bond.

James Bond 007 (luwih dikenal kanthi julukan James Bond, Agen 007, utawa JB) yaiku karakter fiksi sing diciptakna taun 1953 déning penulis Ian Fleming, sing sakterusé muncul ing rolas basa novel lan loro kolèksi crita cendhak versi original.[1] Karakter iki dadi waralaba media film paling laris lan paling suksès sak ndonya nganti saiki[2][3], diawali tahun 1962 ing Dr. No.[4][5][6]

Sawise Fleming seda ing tahun 1964, panulisan novel James Bond diterusake déning Kingley Amis (Robert Markham), John Pearson, John Gardner, Raymond Benson, lan Sebastian Faulks. Saliyane iku, Christopher Wood menovelisasi loro film dadi? novel. Charlie Highson nulis cerita ngenani Young James Bond, lan para panulis liyane entuk kapercayaan kanggo ngembangake carita James Bond non-resmi.[7]

Ing jaman iki wis ana 22 film James Bond resmi sing dirilis déning pihak EON Productions (déning produser Albert R. Broccoli lan Harry Saltzman)[8], saliyané sawetara versi non-resmi sing dikembangake déning produser-produser liyané.

Aktor[sunting | sunting sumber]

Versi resmi[sunting | sunting sumber]

Tercatat enem actor wis memerano karakter James Bond ing versi resmi ing jaman iki yaiku:

Versi non-resmi[sunting | sunting sumber]

Lang awe versi non resmi ono pitu actor sing memerano peran tersebut, yaiku:

Film[sunting | sunting sumber]

EON Productions[sunting | sunting sumber]

  1. 1962: Dr. No
  2. 1963: From Russia with Love
  3. 1964: Goldfinger
  4. 1965: 'Thunderball
  5. 1967: You Only Live Twice
  6. 1969: On Her Majesty's Secret Service
  7. 1971: Diamonds Are Forever
  8. 1973: Live and Let Die
  9. 1974: The Man with the Golden Gun
  10. 1977: The Spy Who Loved Me
  11. 1979: Moonraker
  12. 1981: For Your Eyes Only
  13. 1983: Octopussy
  14. 1985: A View to a Kill
  15. 1987: The Living Daylights
  16. 1989: Licence to Kill
  17. 1995: GoldenEye
  18. 1997: Tomorrow Never Dies
  19. 1999: The World Is Not Enough
  20. 2002: Die Another Day
  21. 2006: Casino Royale[10]
  22. 2008: Quantum of Solace[11][12]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab James Bond ing Wikimedia Commons.
Website resmi
Website non-resmi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_Bond&oldid=822571"