Daniel Craig

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Daniel Craig

Daniel Craig dalam acara gala premiere film Quantum of Solace di kota New York, AS.
Pakaryan Aktor, produser film
Garwa Fiona Loudon (1992–1994)
Rachel Weisz (2011-kini)

Daniel Wroughton Craig (alias Daniel Craig, utawa biasa uga diundhang karo jeneng DC Craig, Dheweké kuwi, aktor saka urutan kaping nem pemeran mata-mata serba bisa, James Bond 007 ning njeroné sequel CASINO ROYALE taun 2006 lan dadi aktor kaping loro kelairan saka Inggris kang meranaké karakter kasebut.[1] Daniel kang ngawali karir ning dunya hiburan, tarutama seni peran kuwi.[1] Tau dadi lawan mainé Angelina Jolie ning film layar lebar.[1] ning film LARA CROFT: TOMB RAIDER taun 2001 iku, sadhurungé dheweké kinilai kurang anggoné berakting, kanggo meranaké Bond lan ngundang protes.[1] Ananging, meski ngono kuwi aktor pemeran Steve ning cerita dokumenter tragedi olimpiade THE MUNICH ning taun 2005, garapan dening sutradara Steven Spielberg iku dikabaraké bakal mbintangi maneh film Bond kaping 22 salanjuté.[1]

Ning kauripané, Craig bebrayanan karo aktris saka Scotlandia, Fiona Loudon nalika taun 1992 lan anduweni anak wadon kang dijenengi Ella.[1] Nanging wong loro mau cerai ning taun 1994.[1] Sawisé cerai, Craig sempat cedhak karo wanita-wanita liyané, uga dingertini tau cedhak karo produser katurunan Jepang-Amerika, yaiku Satsuki Mitchell.[1]

Wulan Juni taun 2011, Daniel Carig karo Rachel Weisz diberitani wus resmi nikah.[2] Daniel, nggelar acara upacara nikahané kanthi cara meneng-menengan.[2] Upacara manten kuwi diadakaké ning kutha New York nalika dina Rabu, tanggal 22 Juni taun 2011.[2] Ditekani dening patang tamu, lan para kerabat cedhak, yaiku anak wadoné Ella lan anak lanangé Rachel Henry, karo kancané loro kang dadi saksi.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)biografi daniel craig dipununduh tanggal 10 Juli 2011
  2. ^ a b c d (id)berita daniel craig dipununduh tanggal 10 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daniel_Craig&oldid=831122"