Ronald Fisher

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
R. A. Fisher
R. A. Fischer.jpg
Miyos 17 Februari 1890
Finchley Wétan, London, Inggris
Tilar donya 29 Juli 1962 (umur 72)
Adelaide, Australia
Dalem Inggris
Australia
Kabangsan Inggris
Bidhang Statistika
Biologi evolusi
Genetika
Lembaga Rothamsted Experimental Station
University College London
Cambridge University
CSIRO
Lulusan saking Universitas Cambridge
Academic advisors Sir James Jeans
F.J.M. Stratton
Doctoral students C.R. Rao
D. J. Finney
Walter Bodmer
Kaahlian Fisher's fundamental theorem
Maximum likelihood
Fisher information
Analysis of variance
Fisher–Kolmogorov equation
Fisher's geometric model
Coining the term 'null hypothesis'
Fiducial inference
Fisher's exact test
Fisher's principle
Fisherian runaway
F-distribution
Mangaruhi Leonard Darwin
Dipunpangaruhi Joseph Oscar Irwin
A. W. F. Edwards
Georg Rasch
W. D. Hamilton
Oscar Kempthorne, Richard Dawkins
Notable awards Royal Medal (1938)
Guy Medal in Gold (1946)
Copley Medal (1955)
Linnean Society of London's Darwin–Wallace Medal (1958).
Agama Church of England
Cathetan
He was the father-in-law of George E. P. Box.

Sir Ronald Aylmer Fisher, FRS (17 Februari 189029 Juli 1962) punika pakar statistika, tetanèn èkspèrimèntal, lan genetika kuantitatif asal Inggris. Ronald Fisher punika pamaring landhesan kanggé kathah aspèk salebetipun statistika modhèrn, khususipun ing babagan statistika inferensi, ingkang nyinaoni téori estimasi lan uji hipotesis. Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka tiyang ingkang saged manunggalaken kalih kutub perdebatan ing awal ngrembakanipun genetika modhèrn: antawisipun kutub genetika kuantitatif lan genetika kualitatif (genetika Mendel).

Richard Dawkins, tokoh pandhukung neo-Darwinisme lan ateisme, nyebat panjenenganipn minangka "Pangganti Darwin paling ageng"[rujukan?], lan ahli sajarah statistika Anders Hald nyebat "Fisher punika satunggiling jénius ingkang kiyambakan nganggit dhasar-dhasar èlmu statistika modhèrn".

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ronald_Fisher&oldid=833338"