Adelaide

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adelaide
Gedhung Patemon Adelaide
Lokasi Adelaide ing Australia.
Negara Australia
Negara bagéan Australia Kidul
Dina madeg 28 Desember 1836
Jembar wewengkon 1.826,9 km2
Pedunung 1.105.839 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 615/km2
Basa Basa Inggris
Zona ACST(UTC+9.30)
ACDT (UTC+10.30)

Adelaide kuwi ibukutha lan kutha paling gedhé ing negara bagéan Australia Kidul, Australia. Adelaide kuwi sawijining kutha ing pesisir Samudra Kidul. Pedunungé gunggung 1.500.000 jiwa (perkiraan 2005) lan jembar wilayah metropolitan Adelaide yakuwi 870 km². Saka babagan populasi, Adelaide minangka kutha paling gedhé kalima ing Australia.

Adelaide dumunung ing Hamparan Adelaide, ing sisih lor Semenanjung Fleurieu, ing antara Teluk St. Vincent lan Barisan Pagunungan Mount Lofty.

Jenengé asal saka jeneng Ratu Adelaide, garwa saka Raja William IV.

Klub olahraga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Adelaide ing Wikivoyage

Negara bagéan Australia lan ibukuthané
TIKA NSW TL Que AKi Tas Vic AKu
Canberra Sydney Darwin Brisbane Adelaide Hobart Melbourne Perth
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adelaide&oldid=815985"