Relief

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Relief kang ana ing candi Barabudhur

Relief yaiku seni tatah utawa ukir 3-dimensi kang tumuju digawe saka watu, kayu lan waja.Wujud ukiran biasané ana ing bagunan candi, kuil, monumen lan tlatah sajarah kuno.Ing Indonésia, relief bisa diamatai ana ing Borobudur kang dumadi ing gambaran panguripan sang Buddha uga ajaran-ajaranné. Ing Éropah, ukiran kang ana ing bangunan kuil kuno Parthenon bisa dianggo paninggalan sajarah Yunani.Ing basa Indonésia artiné peninggian (panduwuran) kanthi arti kadudukan kang luwih dhuwur tinimbang latar mburi, karana misuwur karan jeneng relief kang tumuju ing latar mburi.Jinising relief yaiku:

  • High relief
  • Low relief
  • Middle relief
  • Crushed relief
  • Hollow relief

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Relief&oldid=868149"