Rebo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rebo kuwi dina kapapat jroning kalèndher Jawa, sawisé Selasa lan sadurungé Kemis. Jeneng Rebo dijupuk saka basa Arab Arba'a kang tegesé papat. Jeneng liya kanggo dina iki yakuwi Budha, kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Mèrkurius, mèmper pangertèn jroning basa-basa ing Eropah. Ing basa-basa Roman jeneng iki asalé saka jeneng déwa Romawi Mercury: mercredi (basa Prancis), mercoledì (basa Italia), miércoles (basa Spanyol), miercuri (basa Romania), dimecres (basa Catalan), lan dies Mercurii (basa Latin). Jroning basa India jeneng dina Rebo kuwi Buddhavar, kang asalé saka jeneng Mercury ing basa Vedic: Buddha. Buddha uga dipigunakaké ing basa Urdu. Kanggo ngarani dina Rebo iki Rusia ora nganggo jeneng pagan nanging nganggo jeneng: sredá, kang tegesé "tengah", mèmper karo jeneng basa Jerman Mittwoch. Déné ing basa Portugis jenengé quarta-feira, kang tegesé dina kapapat.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Rebo ing Wikimedia Commons.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rebo&oldid=814145"