Kemis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kemis kuwi dina kalima jroning kalèndher Jawa, sawisé Rebo lan sadurungé Jemuwah. Jeneng kemis dijupuk saka basa Arab khamsa, kang tegesé lima.

Jeneng liya kanggo dina Kemis iki yakuwi Wrehaspati, Wrespati utawa Respati kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Yupitèr, mèmper karo pangertèn jroning basa-basa ing Eropah.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kemis ing Wikimedia Commons.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kemis&oldid=814147"