Jemuwah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Salat Jemuwah ing Univèrsitas Tèknologi Malaysia.

Jemuwah (asring uga disebut Jumuwah, Jumaah, Jum'at, utawa Jumat), kuwi dina kaenem jroning kalèndher Jawa, sawisé Kemis lan sadurungé Setu. Jeneng Jemuwah dijupuk saka basa Arab kang tegesé ramé. Ing dina iki umat muslim ramé-ramé ngayahi salat jamaah bebarengan ing mesjid minangka gantiné salat luhur.

Jeneng liya kanggo dina Jemuwah yakuwi Sukra, kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Venus, mèmper karo pangertèn jroning basa-basa ing Eropah.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jemuwah ing Wikimedia Commons.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jemuwah&oldid=814149"