Ratko Mladić

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ratko Mladić
(Basa Serbia: Ратко Младић)
12 Maret 1942 (umur 72)
Evstafiev-ratko-mladic-1993-w.jpg
Papan lair Božinovići, Negara mardika Kroasia (saiki Bosnia-Herzegovina)
Pengabdian marang Flag of Yugoslavia Yugoslavia
Flag of Republika Srpska Republika Srpska
Taun dines 1965–1996
Pangkat Kolonèl Jendral
Komando Korps ka-9, Tentara Yugoslavia (JNA)
Komando distrik Militér 2, JNA
Tentara Republika Srpska]]
Partempuran/perang Palagan Dalmatia
Perang Bosnia

Ratko Mladić (Sirilik Serbia: Ратко Младић, pocapané ['ratkɔ ˈmlaːditɕ]) (lair12 Maret, 1942) kuwi Kepala Staf Tentara Republika Srpska (VRS) (Tentara Serbia Bosnia]]) sajroning perang ing Bosnia-Herzegovina taun 1992 - 1995.

Mladić dikenal minangka jèndral militèr paling dhuwur déning Pangadilan kriminal tilas negara Yugoslavia ing Den Haag sing magepokan karo pangepungan Sarajevo taun 1992 - 1995 lan "pambantaéan Srebrenica" marang 8,300 wong Bosniak Muslim ing 11 Juli, 1995 ing Srebrenica.[1] Saiki isih ana printah nangkep internasional marang Mladić miturut aturan nomer 61 saka ICTY sing nyimpulaké yèn ana dhasar sing klebu akal kanggo percaya yèn dhèwèké ngayahi tindak kriminal magepokan karo genosida.[2] Pamaréntah Amérika Sarékat wis nawani bebungah $5 yuta kanggo nyekel dhèwèké lan Radovan Karadžić.[3] Ing 11 Oktober 2007, pamaréntah Serbia ngumumaké yèn €1 yuta bakal diwènèhké marang sing bisa mènèhi informasi kanggo bisa nyekel Ratko Mladić.[4]

Dunungé Ratko Mladić nganti saiki isih durung diweruhi.

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Mladić omah-omah karo Bosa Mladić, lan duwé putra loro yakuwi; anak lanag Darko lan anak wadon Ana Mladić. Darko Mladić omah-omah karo Aida, sing nglairaké anak lanang 2 Maret, 2006, putu pisanan saka Mladić. Bocah iki dijenengaké, njupuk saka jeneng pelindhung Serbia lan Republika Srpska St. Stefan.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Media[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ratko_Mladić&oldid=884833"