Radovan Karadžić

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Radovan Karadžić ing Moskwa taun 1994.

Radovan Karadžić (Sirilik: Радован Караџић, IPA: [râdovaːn kâraʤiʨ]; lair 19 Juni 1945 ing Petnjica, Republik Sosialis Montenegro, Republik Federal Sosialis Yugoslavia) kuwi mantan pulitikus, psikiater Bosnia saka suku Serbia sing dadi buron saka taun 1995 nganti Juli 2008 sawisé didakwa ngayahi kajahatan perang déning Pengadilan Internasional kanggo tilas Yugoslavia (International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, ICTY) ing Den Haag, Walanda. Radovan Karadžić dicekel tanggal 21 Juli 2008 ing Beograd. Wektu kuwi Radovan Karadžić ana jroning samaran minangka pegawé ing sawijining klinik pangobatan alternatif lan migunakaké jeneng "Dragan Dabic".[1] Sadurungé Radovan Karadžić mengku jabatan minangka Presidhèn Republika Srpska saka taun 1992 nganti 1996.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Radovan_Karadžić&oldid=815077"