Pulo Sawu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawu
{{{peta}}}
Peta lokasi pulau Sawu
{{{peta2}}}
Koordinat 10°39′0″S, 121°53′0″E
Negara Indonésia
Gugus kapuloan Sunda kecil
Provinsi Nusa Tenggara Timur
Kabupaten Sabu Raijua
Garis pesisir -km
Jembar 414 km²
Populasi -
Kutha paling gedhé {{{kota terbesar}}}
(?)
Peta Pulo Sawu
Pulo Sawu

Pulo Sawu inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang mapan ing sisih kidul Laut Sawu, ing sisih wetan Pulo Sumba lan ing sisih kulon Pulo Rote. [1] Pulo Sawu kalebet wilayah Kabupaten Sabu Raijua, Propinsi Nusa Tenggara Timur, Indonésia. [1]Ambanipun Pulo Sawu inggih punika kirang langkung 414 km².[2]

Pulo Sawu ugi kasebat Pulo Sabu. Déné masarakat Pulo Sawu piyambak, nyebat pulo punika Rai Hawu (pulau Hawu).[3] Pulo Sawu gadhah dawanipun 160 mil kanthi amabanipun 414 km2. Ing sakitering pulo Sawu ugi wonten pulo- pulo sanesipun kados ta Raijua kanthi tebihipun 14 mil persegi, kanthi ambanipun 36 km2, saha pulo sanesipun ingkang mapan wonten ing jarak 100 mil utawi udakawis 160 km ing sisih kulon saking Pulo Timor. [4]

Geografi[sunting | sunting sumber]

Pulo Sawu (Sabu) kapérang dados 5 kecamatan, inggih punika:

Pulo-pulo ing sakiteripun[sunting | sunting sumber]

Pulo ing sakitering pulo Sawu (pulau Sabu) ing antawisipun:

Pendhudhuk[sunting | sunting sumber]

Ing pulo Sawu punika saperangn ageng pendhudhukipun gadhah pangupajiwa dados tani. Glepung jagung saha kapuk inggih minangka asiling produk ingkang paling wigati. Lan ugi wonten tanduran sanes kados ta kacang ingkang saben urip ing wekdal ingkang dangu. Kathah jinising woh- wohan saha janganan ingkang saged urip wonten ing pulo punika. Ingkang kathah dipun expor dening masarakat ing pulo Sawu pnika ingih kopra saha iwak-iwakan. Agami ingkang kathah dados kapitadosanoipun saperangan ageng warga ing Pulo Sawu inggih punika agami Islam. Seba lan Baah inggih punika kitha ingkang wigati ingkang mapan wonten ing Pulo Sawu. Kalih kitha wau dipun gayutaken kanthi mergi-mergi ingkang sampun dipun bangun. Dene transportasi dhateng pulo Sawu punika inggih kanthi kapal boat.

Sanes-sanesipun[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en) [1] (dipunundhuh tanggal 23 Oktober 2012)
  2. ^ (en) [2] (dipunundhuh tanggal 23 Oktober 2012)
  3. ^ (id) [3] (dipunundhuh tanggal 23 Oktober 2012)
  4. ^ (en)[[4]] Sawu Island (dipunundhuh tanggal 9 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Sawu&oldid=834974"