Psikolinguistik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Psikolinguistik minangka gabungan saka rong tembung , yaiku psikologi lan linguistik. Psikolinguistik nyinaoni faktor-faktor psikologis lan neurobiologis kang sejatiné manungsa pikantuk, migunakaké lan ngertèni bab basa. Psikolinguistik ana gandhèng cènèngé karo psikologi kognitif. Ing panalitèn modern migunakaké biologi, neurologi, ngèlmu kognitif lan téori informasi kanggo nyinaoni carané otak mrosès babagan basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Psikolinguistik&oldid=834570"