Piranti weton

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Piranti weton (Basa Inggris: output device ) iku piranti kasar komputer sing dianggo komunikasi asil pamrosèsan data déning sawijining piranti pamrosèsan data kayadéné komputer, menyang donya njaba.

Jroning bidhang komputer, piranti leon/weton input/output, utawa piranti I/O, ngarujuk marang komunikasi antara sistem pamrosèsan data kayadéné komputer lan donya njaba. Lebon utawa input iku sinyal utawa data sing dikirim menyang sistem, lan weton utawa output arupa sinyal utawa data sing dikirim saka sistem menyang manungsa sing nganggo sistem mau.

Conto piranti weton:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piranti_weton&oldid=833462"