Piranti lebon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Papan tutul lan tetikus, piranti lebon sing umum ditemokaké ing komputer

Piranti lebon (Basa Inggris: input device) iku kabèh periferal (piranti kasar komputer) sing dipigunakaké kanggo mènèhi data lan sinyal kendali kanggo sistem pamrosèsan informasi, kayadéné komputer. Piranti lebon bisa diklompokaké adhedhasar sawetara bab: (1) cara lebon, kaya liwat obah mekanis utawa audio; (2) lebon diskret (tekanan tombol) utawa kontinu (posisi tetikus); sarta (3) derajat kabébasan gerakan, kaya rong dhimènsi jroning tetikus standar lan telung dhimènsi ing navigator kanggo aplikasi CAD. Jinis piranti lebon utama antara liya ya iku papan tutul, piranti panuduh, pamindhai, piranti lebon vidéo (kamera, lsp.), sarta piranti lebon audio (mikrofon, lll.).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piranti_lebon&oldid=833466"