Phasianidae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Phasianidae
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Galliformes
kulawarga: Phasianidae
Horsfield, 1821
Genera

pirsani tèks

Phasianidae iku suku unggas lemah sing ngliputi pitik alas, pitik alas hias, manuk gemak, sempidan, kuau, kuau-kerdhil, lan merak.

Manuk-manuk jroning suku iki akèh ngentèkaké wektuné ing lumahing lemah. Manuk-manuk kuwi duwé manéka ukuran, nanging umumé duwé swiwi sing cendhak. Sebagéan gedhé manuk lanang duwé jalu ing sikilé lan ukurané luwih gedhé tinimbang sing wadon. Manuk lanang sing ukurané luwih gedhé uga biasané duwé wulu-wulu hiasan sing manéka warna.

Pakan manuk-manuk Phasianidae umumé iku manéka wiji-wijian, srangga lan woh buni.

Phasianidae iku suku manuk kanthi sapérangan marga utawa genera.

Marga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Phasianidae&oldid=822223"