Galliformes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Galliformes
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Galliformes
Temminck, 1820
Suku

pirsani tèks

Galliformes iku ordo manuk sing ngliputi kalkun, pitik alas, manuk gemak, kuau, merak lan pitik alas hias. Ordo iki kapérang saka watara 256 spesies sing kasebar ing mancanegara.

Manuk-manuk ing ordo Galliformes duwé manéka ukuran, saka manuk Gemak Watu sing ukurané cilik nganti Kalkun Liar sing ukurané watara 120 cm. Spesies manuk jroning ordo iki umumé duwé awak gedhé lan sikil sing cukup dawa. Panganané kapérang saka tetanduran, srangga lan kéwan cilik.

Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galliformes&oldid=822273"