Onta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Onta
Camelus bactrianus
Camelus dromedarius
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Artiodactyla
kulawarga: Camelidae
Genus: Camelus
Linnaeus, 1758
Spesies

Camelus bactrianus
Camelus dromedarius

Onta iku rong spesies kéwan kuku genep saka genus Camelus (siji nduwé punuk tunggal - Camelus dromedarius, siji manèh nduwé punuk loro - Camelus bactrianus) sing uripé ditemokaké ing wilayah garing lan gurun ing Asia lan Afrika Lor. Rata-rata umur pangarepaning urip onta watara 30 tekan 50 taun.

Domestikasi onta déning manungsa wis diwiwiti watara 5.000 taun kapungkur. Pamanfaatan onta antara liya kanggo dijupuk susuné (sing nduwèni pangaji nutrisi luwih dhuwur tinimbang susu sapi) sarta dagingé, lan uga digunakaké minangka kéwan buruh.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Onta ing Wikimedia Commons.
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Onta&oldid=814702"