NASCAR

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
NASCAR practice.jpg

Cithakan:Infobox sport governing body National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) arupa perusahaan Kang diduweni dening kulawarga lan nyelenggarakaké pira-pira macam even balapan. Didegaké dening Bill France Sr. pada 1947-48. Saiki, kang nyekel jabatan CEO ing perusahaan iki yaiku cucunya, Brian France.[1] NASCAR arupa penyelenggara balap mobil paling gedhé ing Amerika Serikat.[2] 3 seri balapan paling gedhé NASCAR yaiku Seri Piala, Seri Nationwide, lan Seri Truk. NASCAR nyetujoni luwih saka 1.500 balapan ing 100 trek ing 38 negara bagiyan ing Amerika Serikat. Sakliyané iku NASCAR uga nggelar balapan ing Kanada, Meksiko lan Eropa. NASCAR uga nganakaké pira-pira balapan eksibisi ing Suzuka, Jepang. Motegi, Jepang, lan Calder Park Raceway, Australia.[3]

Kantor pusat NASCAR ana ing Pantai Daytona, Florida kalebu uga kantor-kantor cabang liyané ing papat kota ing negara bagiyan North Carolina: Charlotte, Mooresville, Concord, lan Conover[4] Kantor regionalé ana ing New York City, Los Angeles, Bentonville. Kanggo kantor ing jaba Amerika mapan ing Mexico City lan Toronto.

NASCAR arupa salah siji saka olahraga kang paling akeh dideleng andhedhasar rating televisi ing Amerika Serikat. Faktané, amung National Football League-lah kang duweni akeh penonton dibanding NASCAR. Ing jaba Amerika, NASCAR disiaraké ing luwih saka 150 negara.[5] Nalika tahun 2004, direktur keamanan NASCAR nyatakaké NASCAR ana ing urutan marang 17 saka 20 acara olahraga rutin mingguan kang ditekani penonton saben musimé.[6] Majalah Fortune nyatakaké aliran duwit sponsorship perusahaan kang ngalir img NASCAR ngluwihi ajang balapan liyané saka Formula Satu utawa MotoGP senajan awit Serangan 11 September 2001 kang berdampak langsung ing perekonomian ing Amerika Serikat, pira-pira perusahaan mulai ngurangi kegiatan sponsor deweke ing ajang olahraga.[7]

Liga Sajroné NASCAR[sunting | sunting sumber]

Sprint Cup Series[sunting | sunting sumber]

Seri Piala Sprint NASCAR arupa divisi paling duwur sajroné balapan NASCAR. Pertama digelar tahun 1949 kanti jenengStrictly Stock Series. Era tahun 1950-1970 balapan iki banjur dikenal kanti jeneng Grand National Series. Awit duwéni sponsor saka perusahaan tobako R. J. Reynolds Tobacco Company, seri iki banjur dikenal kanti jeneng Winston Cup Series nganti akhir musim 2003. Awit 2004 nganti 2007 balapan iki ngganti sponsor dadi Nextel Cup Series, lan kanti anané merger antara Nextel karo perusahaan telekomunikasi Sprint, mangka awit musim 2008 balapan iki dikenal kanti jeneng Sprint Cup Series nganti saiki. Pembalap kang paling kerep juara ing seri Sprint Cup yaiku Richard Petty lan Dale Earnhardt Senior kanti raihan kaping 7 gelar juara umum.

Nationwide Series[sunting | sunting sumber]

Seri Nationwide arupa divisi 2 saka seri balap NASCAR (kira-kira pada kaya F3000 kang arupa divisi 2 sakdurungé jenjang F1). Pertama kali dianakaké tahun 1982, lan biasané digelar ing sirkuit-sirkuit kelas 2 kang ora nganakaké balapan Sprint Cup. Balapan Nationwide uga biasané digelar sedina sedurungé balapan utama Sprint Cup.

Camping World Truck Series[sunting | sunting sumber]

Seri Camping World Truck arupa seri balap NASCAR khusus kanggo mobil-mobil kanti bentuk pick-0up, lan pertama digelar ing musim 1995.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ DiCicco, Christopher (November 3, 2007). "NASCAR's Organizational Structure By". Buzzle.com. http://www.buzzle.com/articles/nascars-organizational-structure.html. Retrieved April 18, 2009.
  2. ^ "History of NASCAR". Famento, Inc. February 20, 2009. http://www.xtimeline.com/timeline/History-of-NASCAR. Retrieved April 18, 2009.
  3. ^ "Exhibition Races". racing-reference.info. http://www.racing-reference.info/exhibition.htm.(Kaunduh 5/2/13)
  4. ^ "RACING FAQ, NASCAR Trivia and TECH Questions". Jayski LLC, ;; Owned and served by ESPN. February 15, 2009. http://www.jayski.com/pages/faqrace.htm.(Kaunduh 5/2/13)
  5. ^ "All About NASCAR". ShaveMagazine.com. http://www.shavemagazine.com/cars/090601.
  6. ^ "Public Venue Security 01/04: On the Move". Publicvenuesecurity.com. http://www.publicvenuesecurity.com/articles/411feat3.html.(Kaunduh 5/2/13)
  7. ^ "NASCAR: A Once Hot Sport Tries to Restart Its Engine", Time, April 26, 2010. 

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=NASCAR&oldid=836503"