Marc Aaronson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marc Aaronson
Marc Aaronson Astronomer.jpg
Miyos 24 Agustus 1950
Los Angeles
Tilar donya 30 April 1987 (umur 36)
Bidhang Astronomy
Lulusan saking Caltech
Notable awards George Van Biesbroeck Prize (1981)
Bart J. Bok Prize (1983)
Newton Lacy Pierce Prize in Astronomy (1984)

Marc Aaronson (24 August 1950[1] – 30 April 1987) inggih punika salah satunggaling astronom saking Amerika Serikat. Aaosronson inggih miyos wonten ing Los Angeles, California, Amerika Utara.

Pendhidhikanipun[sunting | sunting sumber]

Marc Aaronson inggih punika lulusan saking California Institute of Technology, satunggaling papan ingkang ing universitas punika piymbakipun pikantuk gelar BSc ing taun 1972. Piyambakipun ngrampungaken gelar Ph.D. wonten ing taun 1977 wonten ing Harvard University kanthi satunggali desertasi kanthi irah- irahah "on the near-infrared aperture photometry of galaxies".[2] Piyambakipun inggih ugi ndhèrèk makarya wonten ing Steward Observatory" wonten ing Universitas Arizona minangka a Postdoctoral Research Associate ing taun 1977 lan lajeng dados Kempalan Profesor Astronomi ing taun 1983. Aaronson lan Jeremy Mould menang saking hadiah ingkang dipunparingaken déning George Van Biesbroeck ing taun 1981 lan menang lomba Newton Lacy Pierce Prize in Astronomy ing taun 1984 saking American Astronomical Society. Piyambakipun ugi sampun naté pikantuk penghargaan bab Bart J. Bok Prize ing taun 1983 saking Harvard University. Asiling karyanipun inggih fokusaken wonten ing tigang bidhang inggih punika bidhang nemtokaken konstanta Hubble (H0), kanthi ngginakaken hubungan Tully- Fisher, studi bab karbon lintang lan dhistribusi cepet botenipun saking lintang - lintang ingkang wonten ing galaksi Dwarf spheroidal. Aaronson inggih kalebet ugi salah satunggaling astronom ingkang kaping sepisanan nyobi kangge nggambar maeri ingkang peteng ingkang ngewrat pencitraan infra abrit. Piyambakipun nggambar infra abrit minangkag materi ingkang boten dipunmangertosi wonten ing sak kiteripun galaksi ingkang badhe dados satunggaling materi peteng.

Pejahipun[sunting | sunting sumber]

Aaronson seda amargi kenging kecelakaan ing wekdal dalu tanggal 30 April 1987, ing kubah 4 m ing Teleskop Mayall saking Observatorium nasional Kitt Peak.[3] Asteroid 3277 Aaronson inggih punika satunggaling nama asteroid ingkang dipundamel kangge ngurmati astronom Aaronson.[4]

In Memorial[sunting | sunting sumber]

Memorial Lektor Marc Aaronson inggih ingkang mromosikaken lan ngakeni kaprigelanipun wonten ing panaliten astronomi ingkang dipunadani saben 18 sasi dening Universityof Arizona lan Steward Observatory minangka satunggaling penghargaan kangge tansah nggesangaken piyambakipun.[5]

Lektor:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Aaronson, Marc A.". Who Was Who in America, 1993-1996, vol. 11. New Providence, N.J.: Marquis Who's Who. 1996. p. 1. ISBN 0-8379-0225-8.
  2. ^ Audouze, Jean (1988). Large Scale Structures of the Universe. International Astronomical Union. xxii. ISBN 90-227-2742-2. http://books.google.com/books?id=EhTF_LJiXQsC&printsec=copyright&dq=%22Marc+Aaronson%22&cad=1#PPR22,M1.
  3. ^ "MARC A. AARONSON, ASTRONOMER, KILLED BY REVOLVING DOME", The New York Times, 1987-05-02. diaksès tanggal 2008-06-10. 
  4. ^ Schmadel, Lutz D.. Dictionary of Minor Planet Names. Springer. pp. 273. ISBN 978-3-540-00238-3. http://books.google.com/books?id=KWrB1jPCa8AC&pg=RA1-PA273&dq=%223277+Aaronson%22.
  5. ^ "Aaronson Memorial Lecture". http://rigel.as.arizona.edu/Aaronson/. Retrieved 2008-06-10.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marc_Aaronson&oldid=837007"