Universitas Harvard

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Harvard
Cambridge Harvard Square.JPG
Lambang Universitas Harvard
Motto Veritas (Kebenaran)
Diadegaké 8 September 1636
Jinis Swasta
Presiden Lawrence H. Summers
Dosèn 2.300
Sarjana 6.650
Pascasarjana 13.000
Lokasi Cambridge, Massachusetts, Amerika Serikat

Universitas Harvard inggih punika salah satunggalipun universitas swasta ingkang dipunbiyangun ing taun 1636. Universitas punika sampun gadhahi 6.641 sarjana lan kathah ingkang saking negara manca. Universitas Harvard gadhahi peringkat ing edisi 2012 dening Best Collage inggih punika dados Universitas Nasional no 1 ingkang paling sae. Wragadipun menawi kuliyah inggih punika $ 39.849 (2011-12).

Profil Universitas Harvard[sunting | sunting sumber]

Harvard dumunung ing Cambridge, Mass, medal saking Boston. Sistem kapustakan Harvard inggih punika ageng lan dados kapustakan paling dangu ing Amerika Serikat lan paling ageng ing donya. Ing Harvard, griya kampus dados bageyan integral gesangipun siswa. Mahasiswa kados gesang ing Harvard Yard ing tengah kampus. Sapanunggalipun College, Harvard gadhahi 13 sekolah lan lembaga, inggih punika Sekolah Bisnis ingkang peringkatipun paling nginggil, Sekolah Kedokteran lan Sekolah Pendidikan Pascasarjana, Sekolah Teknik lan Ilmu Pengetahuan Terapan, Sekolah Hukum, lan Sekolah Pamerintah John F. Kennedy. 8 Presiden AS inggih punika lulusan saking Harvard College, tuladhanipun Franklin Delano Roosevelt lan John F. Kennedy. Alumni ingkang misuwur sapanunggalipun inggih punika Henry David Thoreau, HelenKeller, Yo-Yo Ma, lan Tommy Lee Jones. Ing taun 1977, Harvard gadhahi prajanjen kaliyan lembaga Radcliffe College, ingkang badhe gabung dados setunggal. Sinaosa mboten gabung resmi ngantos taun 1999, Harvard gadhahi arta abadi ingkang paling ageng ing donya.[1]

Fakultas Universitas Harvard[sunting | sunting sumber]

Fakultas ing Universitas Harvard inggih punika:

  1. Harvard College, pascasarjana (1636)
  2. Harvard Graduate School of Arts and Sciences (1872)
  3. Harvard Division of Continuing Education, tuladha Harvard Extension School lan Harvard Summer School
  4. Fakultas Kedokteran, tuladha Harvard Medical School (1782) lan Harvard School of Dental Medicine (1867)
  5. Harvard Divinity School (1816)
  6. Harvard Law School (1817)
  7. Harvard Business School (1908)
  8. Harvard Graduate School of Design (1914)
  9. Harvard Graduate School of Education (1920)
  10. Harvard School of Public Health (1922)
  11. Kennedy School of Government (1936)

Mahasiswa Harvard saking Indonesia[sunting | sunting sumber]

  1. Agus Yudhoyono, Putra Presiden Indonesia
  2. Anthony Jackson, pengusaha
  3. Anthony Wijaya, Ahli kesehatan
  4. Alvin Gunawan, Analis keuangan Exxon.com
  5. Alvin Januar, Direktur Citygroup
  6. Alvin Lesmana,Direktur Utama Exxon Indonesia
  7. Arief Budiman,Dosen University of Melbourne
  8. Benny Kusumo, -
  9. Billy Andreas, Ahli Hukum Dunia
  10. Brilly Kristian, Ahli kesehatan Amerika
  11. Charles Himawan, Dosen Falkutas Hukum UI
  12. Cynthia Sondakh, Pengacara
  13. Daniel Kristanto, Direktur Telmex.com
  14. Dewi Susanti, -
  15. Della Hartati, Ahli Hukum Amerika
  16. Endang Rahayu Sedyaningsih, Menteri Kesehatan RI
  17. Evan Garry, Motivator, konsultan Pertamina
  18. Felicia Gonzales, Pengacara
  19. Francis Sebastian, -
  20. Hans Gunawan, Mantan Direktur Indosat
  21. Ihromi, Pendeta, Teolog
  22. Ivan Maleiv, Pengusaha
  23. Jason Moningka, Analis utama Keuangan CityGroup
  24. Junaidi Maluwi, Consultant BCG
  25. Kelvin Wirawan, Ahli Hukum Dunia
  26. Mario Sutanu, -
  27. Matius Kartawidjaja, Ahli ekonomi Dunia
  28. Melvin Mahayana, Dosen Falkutas Hukum UCLA
  29. Nelson Widiono, Mantan Analis Keuangan British Petroleum.com
  30. Peter Kartawidjaja, Konsultan Hukum PT.Garudamas
  31. Raymond Antonius, Programmer
  32. Robert Tilaar, Pengusaha
  33. Ronald Kumaat, Pengusaha
  34. Ryan Kusuma, Ahli hukum
  35. Sean Octano, Dokter
  36. Sjahrir, Ekonom, Dosen Falkutas Ekonomi UI
  37. Steven Hartono, Pengacara
  38. Steven Salim, Pengusaha
  39. Tapi Omas Ihromi, Antropolog Indonesia
  40. Travis Halim, CEO CityGroup
  41. Vabian Anthony, Dokter
  42. William Atmajaya, Mantan Direktur Utama Chevron Indonesia
  43. Yudian Wahyudi, Dosen PTAIN[2]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)colleges.usnews.rankingsandreviews.com(dipuntingali tanggal 20 September 2011)
  2. ^ (id)www.kaskus.us(dipuntingali tanggal 20 September 2011)