Kukul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kukul

Kukul yaiku kahanan nalika pori-pori kulit kesumpelan saengga nyebabaké nanah kang dadi radhang.[1] Kukul kalebu penyakit kulit kang akéh nyerang manungsa.[1] Kukul disebabaké hormon kang owah saéngga ngrangsang kelenjar minyak ing kulit.[1] Owahing hormon liyané kang bisa ndadékaké kukul yaiku nalika lagi ménstruasi, lagi meteng, lan nggunakaké pil KB utawa nalika lagi stress.[1]

Kukul ora mung disebabaké amarga regedan ananging uga disebabaké faktor kang ana ing jero awak.[2] Kukul yaiku kondisi abnormal kulit kang diakibatké amarga gangguan prodhuksi kelenjar minyak (sebaceus gland) kang luwih kang nyebabaké saluran folikel rambut lan pori-pori kulit kasumpelan. [2]Kukul umumé disebabaké hormon, minyak utawa sebum ing kulit kang kacampuran karo baktéri.[2] Kukul disebabaké kelenjar minyak kang luwih kang diprodhuksi hormon androgen.[2] Kukul disebabaké amarga kelenjar minyak iku kecampur karo sèl kulit mati. [2]Nalika sèl-sèl kulit iku nyampur karo sebum, campuran kandel lan kanthil iku bisa mentuk zat kang nyumpeli saèngga malih werna dadi ireng utawa putih.[2] Kukul ora mung thukul ing rai ananging uga ana kang thukul ing awak kayata ing geger, dhadha, lan lengen bagéyan dhuwur.[2]

Pori-pori kang kasumpelan biyasané uga disebabaké kosmetik kang ngandhut akéh minyak utawa wedhak kang nyampur karo foundation. [2]Konsumsi obat kortikosteroid, kayata oral (obat kang diombé) utawa topical (obat oles),kang ngakibatké daya tahan awak saya suda uga ningkataké thukulé kukul awit aktivitas baktèri patogen kang saya akéh.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)[Seri IPA BIOLOGI", Yudhistira Ghalia Indonesia, 9797467902, 9789797467906]
  2. ^ a b c d e f g h i (id)[Surtiningsih, "Cantik dengan bahan alami: cara mudah, murah dan aman untuk mempercantik kulit", Elex Media Komputindo, 2005, 9792074627, 9789792074628.]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kukul&oldid=837212"