KB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

KB utawa Keluarga Berencana kuwi salah siji usaha kanggo ngukur jumlah anak lan jarak laire anak.[1] Supaya usaha kuwi bisa kasil mangka digawe pirang-pirang cara utawa alternatif kanggo nyegah kehamilan.[1] Cara-cara kang bisa dilakoni yaiku nganggo alat kontrasepsi lan perencanaan kaluwarga.[1] Program KB iki dianakake kanggo ngatur cacahing bayi kang lair supaya urip bisa luwih sejahtera.[2] Cacahing anak kang ideal miturut program iki mung loro saben kulawarga. Program iki dianakake wiwit taun 1970-an.

Tujuwan[sunting | sunting sumber]

Tujuwan keluarga berencana ing Indonesia diperang dadi loro, yaiku tujuwan umum lan tujuwan khusus.

Tujuwan umum[sunting | sunting sumber]

Ningkatake kasejahteraanig ibu, anak ing atase wujud NKKBS (Normal Keluarga Kecil Bahagia Sejahtera) kang dadi adedhasar ndadekake bebrayan agung kang sejahtera kanthi ngendalekake kalairan sarta njamin laku tambahing pendhudhuk.

Tujuwan khusus[sunting | sunting sumber]

  • Ningkatake cacahing bebrayan agung kang nganggo alat kontrasepsi.
  • Ngudhunake cacahing angka lairing bayi.
  • Ningkatake kasehatan kulawarga berencana kanthi cara nggawe arang caching kalahiran.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)posyandu (Dipuntingali 23Juni 2011)
  2. ^ (id)Program KB Bukan untuk Membatasi Kelahiran (Dipuntingali 15 April 2012)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=KB&oldid=830931"