Kassel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kassel
Kassel-orangerie-von-schoene-aussicht-v-no.jpg
Lambang Kassel
Kassel is located in Jerman
{{{alt}}}
Kassel
Koordinat 51°19′0″N 09°30′0″E / 51.316667°N 9.5°E / 51.316667; 9.5
Administrasi
Negara Jerman
Negara bagéyan Hessen
Regierungsbezirk Kassel
Distrik Distrik urban
Wali kutha Bertram Hilgen (SPD)
Statistik dasar
Area 107 km² (41 sq mi)
Elevasi 167 m  (548 kaki)
Populasi 193.112  (31 Desember 2010)
 - Kapadhetan 1.805 /km2 (4.674 /mil²)
 - Métro 450.000 
Informasi liya
Zona wektu CET/CEST (UTC+1/+2)
Tandha nomer kendharaan motor KS
Kodhe pos 34001–34134
Kodhe wilayah 0561
Situs web www.stadt-kassel.de

Kassel (dilafalkan: ˈkasəl; nganti taun 1926 sacara resmi Cassel) yaiku kutha paling gedhe ing Hessen bageyan lor, Jerman. Kassel ana ing Kali Fulda, salah sawijining kali kang awujud Kali Weser. Kutha iki dadi ibukutha Regierungsbezirk Kassel lan uga distrik kang jenenge padha. Awit taun 1971, Kassel wis duwe siji perguruan tinggi.

Kota kembar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Hessen

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kassel&oldid=834650"