Kaligrafi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kaligrafi, kanthi asal usul saka basa Yunani; (καλλι "kaindahan" + γραφος "nulis" ) Basa Jepang Nihongo 日本語) yaiku seni nulis kanthi endah migunakake piranti utawa alat pena mupangaté kanggo hiasan. Tulisan sakjroning wujud kaligrafi biasané tumuju tinemu ora kanggo diwaca ing konsentrasi ndhuwur lan wektu kang suwe, karana sifaté kang ngawé mata cepet kesel. Karana iku ing sajroning ngolongake tuladha kaligrafi kang ndhuweni mupangat tipografi utawa bentuk rada susah uga anané buku-buku ing mangsa saiki .

馬-oracle.svg
Jiǎgǔwén
馬-bronze.svg
Jīnwén
馬-bigseal.svg
Dàzhuàn
馬-seal.svg
Xiǎozhuàn
馬-clerical.svg
Lìshū
馬-caoshu.svg
Cǎoshū
馬-xinshu.svg
Xíngshū
馬-kaishu.svg
Kǎishū (trad)
马-kaishu.svg
Kǎishū (simp)
Cina kaligrafi kang ditulis dèning Dinasti Song (AD 1051-1108) Penyair Mi Fu.[1]

Semana uga kaligrafi tulisan arab luwih wisuwur, lan njabahi uga kaligrafi ing tulisan latin. Media kang wangun kanggo nulis utawa kango di tatah sakjroning nulis kaligrafi kayata:

Kaligarfi Islam (animasi)

Jinising[sunting | sunting sumber]

  1. Kaligrafi China
  2. Kaligrafi Islam
  3. Kaligrafi Latin
  4. Kaligrafi Sanskerta
  5. Kaligrafi Jawa

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaligrafi&oldid=884621"