Kacang lanjaran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kacang lanjaran
Klasifikasi èlmiah
krajan: Tetanduran
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Fabales
kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Faboideae
Genus: Vigna
Species: V. unguiculata
Subspecies: V. u. sesquipedalis
Trinomial name
Vigna unguiculata sesquipedalis
(L.) Verdc.

Kacang lanjaran utawa kacang janganan utawa Kacang gléyor (basa Indonésia: kacang panjang, basa Latin: Vigna Ungui culata ) iku tetanduran sing dianggo janganan kanthi dimasak utawa dipangan mentahan lalapan. Kacang lanjaran iki tuwuh kanthi cara mrambat. Bagéyan sing didadèkaké jangan utawa lalapan ya iku wohé sing isih anom lan serat-seraté isih empuk, kacang lanjaran iki uga tinemu ing kawasan panas ing Asia. Godhong kacang janganan uga bisa didadèkaké janganan sing diarani lembayung utawa rembayung|rembayung.

Nutrisi[sunting | sunting sumber]

Kacang lanjaran iku sumber protein sing apik, vitamin A|vitamin A, thiamin|thiamin, riboflavin|riboflavin, besi|besi, fosfor|fosfor, kalium|kalium, vitamin C|vitamin C, folat|folat, magnesium|magnesium, lan mangan|mangan.
Aji gizi kacang lanjaran (mentah) per 100 g (3.5 oz)
Energi 196 kJ (47 kcal)
Karbohidrat 8 g
Diet serat 3,6 g
Lemak 0 g
Protein 3 g
Persentase yang relatif ke US rekomendasi untuk orang dewasa. Sumber: USDA Nutrient database

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacang_lanjaran&oldid=833467"