Faboideae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Faboideae
Crotalaria retusa
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
ordo: Fabales
kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Faboideae
Tribes[1][2][3]

Abreae
Adesmieae
Aeschynomeneae
Amorpheae
Bossiaeeae
Brongniartieae
Cicereae
Crotalarieae
Dalbergieae
Desmodieae
Dipterygeae
Euchresteae
Fabeae
Galegeae
Genisteae
Hedysareae
Hypocalypteae
Indigofereae
Loteae
Millettieae
Mirbelieae
Phaseoleae
Podalyrieae
Psoraleeae
Robinieae
Sesbanieae
Sophoreae
Swartzieae
Thermopsideae
Trifolieae

Faboideae iku ank-kulawarga ( subfamily ) saka kulawarga tetanduran ngembang Fabaceae utawa Leguminosae. Siji jeneng alternatif liya anak-kulawarga iki sing katampa ya iku Papilionoideae.[4]

Anak-kulawarga iki nyebar ing ngendi-endi lan anggotané wis nyawiji karo werna-werna lingkungan urip. Faboideae bisa rupa wit-witan, semak utawa tanduran bumbon. Kembangé biyasané awangun kacang.

Genera[sunting | sunting sumber]

Tipe genus, Faba, arupa sinonim saka Vicia, lan ing ngisor iki kadhaptar minangka Vicia.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Flag of Austria Austria (2003): Germplasm Resources Information NetworkFaboideae. Version of 2003-JAN-17. Retrieved 2010-AUG-07.
  2. ^ "Faboideae at UniProt". http://www.uniprot.org/taxonomy/3814. Retrieved 2010-08-07.
  3. ^ "Systema Naturae 2000". http://www.taxonomy.nl/main/classification/7436.htm. Retrieved 2010-08-07.
  4. ^ McNeill, J.; Barrie, F.R.; Burdet, H.M. et al., eds. (2006), International code of botanical nomenclature (Vienna Code) adopted by the seventeenth International Botanical Congress, Vienna, Austria, July 2005 (electronic ed.), International Association for Plant Taxonomy, http://ibot.sav.sk/icbn/main.htm, Article 19.7

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Faboideae&oldid=833561"