Johann Sebastian Bach

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (lair ing Eisenach, Jerman, 21 Maret 1685 – tilar donya 28 Juli 1750 kanthi umur65 taun[1]), punika satunggiling komposer musik saking Jerman. Piyambakipun sajatinipun juru orgèl ing satunggiling gréja ing Arnstadt, lajeng nyambut damel ing Mühlhausen, Weimar kaliyan pungkasanipun ing Leipzig.

Panjenenganipun nggubah musik kanggé alat musik organ, harpsichord lan clavichord, lan ugi kanggé orkestra. Karyanipun ingkang paling misuwur inggih punika Brandenburg concerto.

Daftar Karya[sunting | sunting sumber]

  • Matthäeus Passion
  • Salah satunggil conto komposisi ingkang dipun damel déning Johann Sebastian Bach:
Prelude No.2 In C Minor - Well-Tempered Clavier 1

Wonten masalah pamirengan file puniki? Pirsani bantuan médhia.


Referensi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Johann Sebastian Bach ing Wikimedia Commons.
  1. ^ tanggal lair miturut Kalèndher Julian
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.