Orkestra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Orkestra Dohnanyi

Orkestra iku klompok utawa pira-pira wong /musisi kang lagi nggunakake piranti musik. Orkestra iku asring nglagokake musik klasik. Orkestra kang gedhe uga asring diarani orkestra simponi. Orkestra simponi biyasane cacahe kurang luwih 100 wong, orkestra kang kagolong cilik cacahe 30 utawa 40 wong. Cacahe musisi kang melu orkestra manut wernane musik kang arep dilagokake lan jembare papan kang digunakake.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Orkestra&oldid=837424"