Jamur kuping putih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jamur kuping pethak
Klasifikasi èlmiah
krajan: Fungi
divisio: Basidiomycota
Subdivisio: Hymenomycotina
kelas: Heterobasidiomycetes
ordo: Tremellales
kulawarga: Tremellaceae
Genus: Tremella
Species: T. fuciformis
Jeneng binomial
Tremella fuciformis
Berkeley

Jamur kuping pethak utawi mawi basa Jawi ngoko jamur kuping putih ingkang nggadhahi nami Latin Tremella fuciformis menika salah setunggaling spesies saking kelas Heterobasidiomycetes (jelly fungi).[1] Jamur kuping pethak nggadhahi badan ingkang wangunipun kados rumbai-rumbai ingkang mboten aturan.[1] Jamur kuping pethak nggadhahi werni pethak saha bening utawi transparan kados ager-ager.[1]

Wonten ing basa Tionghoa, jamur kuping pethak misuwur kanthi nami pinyin: yin er, "kuping pérak" utawi (pinyin: bai mu er, "kuping wit putih").[1]

Jamur kuping pethak tuwuh wonten ing kayu ingkang sampun lapuk saking wit-witan ingkang ronipun wiyar.[1] Jamur kuping pethak wonten ingkang dipunmasak nalika taksih seger, wonten ugi ingkang dipunmasak kanthi dipungaringaken rumiyin.[1] Jamur kuping pethak ingkang dipungaringaken menika wangunipun lajeng mengkeret.[1] Menawi badhé masak jamur kuping pethak ingkang garing menika kedah dipunkum rumiyin wonten toya.[1] Jamur kuping pethak langkung kathah dipunsadé kanthi wangun garing.[1]

Jamur kuping menika asring dipunginakaken kanggé dhaharan panutup.[1] Jamur kuping pethak mboten nggadhahi raos menapa-menapa.[1] Jamur kuping pethak nggadhahi tèkstur ingkang kenyal kados jelly nalika dipudhahar.[1] Jamur kuping pethak menika migunani tumprap kaséhatan manungsa.[1]

Kejawi dipunmasak, jamur kuping pethak ugi saged dipundamel ès.[2] Ès menika dipunwastani ès jamur kuping pethak.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)naturindonesia.com(dipunundhuh tanggal 16 September 2011)
  2. ^ a b (id)gayahidup.liputan6.com(dipunundhuh tanggal 16 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jamur_kuping_putih&oldid=832788"