Jamie Cullum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jamie Cullum

Jamie Cullum nalika manggung
Latar wuri
Alias Jammie
Asal Rochford, Essex, Inggris.
Génré Jazz, melodic hardcore, alternatif rock, alternatif metal.
Pegawéyan Musisi, Pangarya Lagu, Produsér, Pianis
Instrumèn Vokal, Gitar, Piano, Harmonika, Drum, Violin, Bass, Flute, Saxophone
Taun aktif 1999 - saiki
Label Island
Magepokan karo Gran Torino, Clinton Eastwood
Situs wèb www.jamiecullum.com
Alat musik
Piano
Keyboard

Jamie Cullum iku penyanyi pop saka Inggris. Jamie gawé lagu kanthi piano kang instrumentalis. Lair tanggal 20 Agustus 1979 ing kutha Rochford, Essex [1], Inggris. Dhéwéké urip lan gedhe ing kutha Hullavington, Wiltshire. Jamie miwiti karieré taun 2010, yaiku acara saka BBC ing radhio, acara musik jazz radio[2]. Miwiti dadi panyiar radhio ing BBC, Jamie uga nyekel piranti musik kayata drum lan gitar [3]. Bapak saka Jamie, John Cullum, nyambut gawè ing bagyan asuransi utawa finansial. Déné ibuné, Yvonne, nyambut gawé dadi sekrétaris ing kantor kang isiné wong-wong keturunan Anglo-Burmese, iku dipangaruhi karo pambagya amarga kulawarga saka Jamie Cullum pindhah ing Inggris nalika Burma mardéka. Simbah kakungé Jamie uga tentara saka Inggris lan simbah putri asalé saka Persia kang kalebu Yahudi. Nalika cilik, Jamie Cullum uga kaparingan pendhidikan kawiwitan ing sekolah Grittleton House School, ing dhaerah Grittleton, saka kutha Wiltshire. Banjur nerusaké ing sekolah Sheldon School, lan miwiti kuliah ing Universitas Oxford lan Universitas Reading kanggo miwiti kuliah Sastra Inggris lan Film.

Jamie Cullum

Miwiti Dadi Musikus[sunting | sunting sumber]

Jamie miwiti kuartal 1 nalika taun 1999, gawé album kapisan, yaiku Heard it All Before, mung diwénéhi modhal rekaman £48 (Poundsterling = dhuwit Inggris) [4]. Nanging, pangadolan saka album iki kaformat online, uga payu kanthi rega £600 ing situs pangadolan eBay [5].\ Sabanjuré Jamie lulus kuliah saka Universitas Reading. Dhéwéké uga miwiti gawé album Pointless Nostalgic kang dadi pangadolan album paling laris, iki entuk inspirasi saka penyanyi jazz Michael Parkinson lan Melvyn Bragg [6]. Sabanjuré tampil ing tivi ing acarané Michael Parkinson, Jamie uga diwénéhi konthrak nganti £1 yuta, kanggo gawé album kaping telu, Twentysomething, kang diproduseri déning Universal Music Group lan Sony Music Entertainment. Album Twentysomething iku uga dadi hits ing Inggris, Jamie Cullum dadi musisi jazz no.1, lan uga album kang diparingi panghargyaan dadi album jazz laris ing nagara iku. Éwah dadi musisi jazz, Jamie uga miwiti dadi panyiar radhio BBC London, ing acara jazz.

Catethan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Jamie Cullum lair ing Rochford , Essex , stock photo pd2790984.jpg". Photographersdirect.com. 20 Agustus 1979. http://www.photographersdirect.com/buyers/stockphoto.asp?imageid=2790984. Retrieved 17 Maret 2013.
  2. ^ 3 days left. "Radio 2 - Jamie Cullum". BBC. http://www.bbc.co.uk/programmes/b00rr86v. Retrieved 17 Maret 2013.
  3. ^ http://www.jamiecullum.com/about, Biografi saka Jamie Cullum. Dipunundhuh 19 Maret 2013.
  4. ^ http://www.jamiecullum.com/forums/lofiversion/index.php/t1383.html Dipunundhuh 19 Maret 2013
  5. ^ JAMIE CULLUM 'Heard It All Before' Dipunundhuh 19 Maret 2013
  6. ^ McCormick, Neil. "Jamie Cullum miwiti Jazz", The Daily Telegraph, 8 September 2005. diaksès tanggal 19 Maret 2013. 

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jamie_Cullum&oldid=864690"