Guy Demel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Guy Demel
Guy Demel 2010.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Guy Roland Demel
Tanggal lair 13 Juni 1981 (umur 32)
Papan lair Orsay, Perancis
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)
Posisi pamain Bek
Informasi klub
Klub saiki West Ham United
Nomer 20
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1999–2000 Nîmes Olympique 1 (0)
2000–2001 Arsenal 0 (0)
2001–2005 Borussia Dortmund II 40 (9)
2001–2003 Borussia Dortmund 33 (0)
2005–2011 Hamburger SV 131 (2)
2011– West Ham United 8 (0)
Tim nasional
2004– Pantai Gading 35 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 19:23, 18 Agustus 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 12:57, 4 Maret 2012 (UTC)


Guy Demel (lair ing Orsay, Perancis, 13 Juni 1981; umur 32 taun) yaiku salah sijining gelandang timnas Pantai Gading sing dhuwur awaké 191 cm lan ping 7 main ing negarané per Juni 2006. Panjenengané mèlu ing ajang Piala Afrika 2006 lan Piala Donya FIFA 2006 main kanggo klub West Ham United.

Karier[sunting | sunting sumber]

Demel miwiti karir profesionalé ing Ligue 2 karo Nimes Olympique. Panjenengané dituku dening Arsenal, lan ngentekake wektu setaun ing kunu sadurungé dipindahaké ing Borussia Dortmund. Panjenengané ninggalaké Arsenal lan salanjuté nggawe gumun para pengamat nalika pindah ing Dortmund. Panjenengané miwiti debut ing Bundesliga nalika taun 2003, lan ninggalake Dortmund kanggo gabung karo Hamburg ing taun 2005.[1]

Sasuwené ing Hamburg, Demel main kanthi teratur minangka bèk lan gelandang. Ing tanggal 4 Mei 2006, panjenengané nandatangani kontrak anyar karo Hamburg, lan tetep ing kunu tekan taun 2010.[2]

Karier internasional[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2004, Demel sing warganegara Perancis entuk paspor Pantai Gading. wiwit kuwi, panjenengane kapilih kanggo timnas bal-balan Pantai Gading, main ing Piala Afrika 2006 lan ditunjuk ing regu kuwi kanggo final Piala Donya FIFA 2006.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Hamburg snap up Demel", Sky Sports, 28 June 2005. diaksès tanggal 19 Juni 2008. 
  2. ^ "Demel delight at new deal", Sky Sports, 4 May 2006. diaksès tanggal 19 Juni 2008. 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guy_Demel&oldid=835592"