Graubünden

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanton Graubünden
Chantun Grischun
Cantone dei Grigioni
Lambang Kanton Grisons
Peta Swiss nuduhaké Kanton Grisons
Ibu kutha Chur
Wilayah 7105 km² (Peringkat ke-1)
Titik paling dhuwur Piz Bernina 4049 m
Cacah pedunung (2006) 187,920 (Peringkat ke-15)
26 /km²
Bergabung 1803
Singkatan GR
Basa Jerman, Romansh, Italia
Eksekutif Regierungsrat
Regenza, Governo
(5)
Legislatif Grosser Rat, cussegl grond, Grand Consiglio (120)
Kuthamadya 203 buah
Distrik 11 Bezirke
Situs resmi www.GR.ch
Peta Kanton Grisons

Swara Graubünden (basa Prancis: Grisons, basa Italia: Grigioni, basa Romansh: Grischun) yaiku sawijining kanton ing Swiss kang ndhuweni jembar wewengkon 7.205 km² lan populasi 185.700 jiwa kacahe ing taun (2003). kang ndhuweni ibu kutha ing Chur.

Graubünden minangka salah sijiné kanton kang ndhuweni 3 basa resmi, yaiku Jerman, Italia, lan Romansh.

Kotamadya[sunting | sunting sumber]

Kawiwitan wulanApril 2004, kababar 203 kuthamadya ing Graubünden.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Graubünden&oldid=855338"