Wilayah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wilayah kuwi sawijining dhaerah kang dikuwasani utawa dadi teritorial saka sawijining kadhaulatan. Ing jaman biyèn, sawijining wilayah asring dikubengi déning wates-wates kondhisi fisik alam, upamané kali, gunung, utawa segara. Ewadéné sawisé mangsa kolonialisme, wates-wates mau digawé déning negara kang njajah daerah mau, lan sabanjuré kanthi anané negara bangsa, istilah kang luwih umum dipigunakaké yakuwi batas nasional.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wilayah&oldid=867248"