Gillian Chung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gillian Chung, 鍾欣桐 Penyanyi, aktris lan anggota grup musik saka Hong Kong

Gillian Chung Yan-Tung (Hanzi tradisional: 鍾欣桐, Hanzi sederhana: 锺欣桐; Kantonis: zung1 jan1 tung4, Pinyin: zhōng xīntóng; lair 21 Januari 1981; umur 33 taun) dheweké kuwi penyanyi, aktris lan anggota grup musik saka Hong Kong, Twins, kondhang dadi penyanyi, Dheweké anggota saka grup Cantopop Twins, bebarengan karo Charlene Choi nalika taun 2000, lan bubar nalika taun 2007.[1] Chung diundhang dening salah sijiné lembaga model, nalika dheweké esih kerja ning Hong Kong.[2]

Dheweké nuli ditawari kanggo nyambut gawe ning Kaisar Entertainment Group (EEG), lan langsung diterima kerja ning kana ning taun 2000.[2] Dheweké dikontrak lan njalani pelatihan sadhurungé diarahaké kanggo anggawe kariré luwih maju.[2] Dheweké nganggo jeneng panggung Chung Yan-Tung meluni saran saka manajeré kang jenengé Mani Fok, Nalika tanggal 18 Mei taun 2001, dheweké dipasangaké karo Charlene Choi kanggo bentuk grup musik duo kang dijenengi grup Twins, lan wis bisa ngerilis album telung wulan sawisé nggabung.[2]

Chung mulai karir soloné kanthi cara nyambut gawe ning dunya film, dheweké tau mainaké peran ning film MAN U, kang dirilis nalika taun 2002.[2] Sawisé meranaké tokoh ninng film kasebut, dheweké dadi percaya dhiri anggoné mbuktikaké menawa dheweké bisa lan anduweni bakat akting kang ora biasa.[2] Sawisé sukses mbintangi macem-maceming film ning Televisi, akiré dheweké oleh panghargaan ning ajang Tokyo International Film Festival kanggo kategori aktris paling apik.[2]

Nalika taun 2006, Chung kalibet masalah amaerga ana wartawan kang meneng-menengan njukut gambaré nalika ana ning ruwang ganti.[2] Nalika kuwi, dheweké lagi nganakaké konser ning Genting Highlands, Malaysia.[2] Foto kasebut nuli diterbitaké dening majalah Easy Finder dadi cerita samak.[2] Ananging majalah kasebut olih kecaman saka pihak-pihak liyané, kayata pihak saka Jackie Chan lan pihaké aktor kondhang Andy Lau.[2] Akiré pihak majalah ngaku menawa salah lan njaluk ngapura kalro Gillian Chung.[2]

Ananging, sawisé kalibet masalah karo majalah Easy Finder, Chung kalibet kasus maneh amarga foto-foto intimé karo Edison Cheng kang ngelakoni adegan intim karo para selebritis, kayata Chung.[2] Foto-foto kasebut, kasebar ning internet kang akiré dingerteni dening masarakat, masalah kang anggawe jenengé Chung elek.[2] Kanggo netralaké masalah kuwi, Chung akiré anduweni insiatif kanggo anjaluk ngapura marang masarakat amarga kasalahan kang tau dilakoni dening Chung.[2] Ananging, ora namung anggawe jenengé tansah elek, foto-foto kuwi uga anggawe kariré Chung sahingga dheweké dicopot saka beberapa peran kang dilakoni dening dheweké.[2] Grup Twins uga bubar amarga kasus kuwi, Charlene Choi milih misah lan mulai karir solo.[1]


Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Gilian Chung:

Serial TV[sunting | sunting sumber]

Serial TV kang tau dibintangi dening Giglian Chung:

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)berita Gillian Chung dipununduh tanggal 8 Juli 2011
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)biografi Gillian Chung dipununduh tanggal 8 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gillian_Chung&oldid=831912"