Charlene Choi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Charlene Choi
Twins2007 CharleneChoi.jpg
Choi in 2007
Jeneng Cina 蔡卓妍
Pinyin Cài Zhuóyán (Mandarin)
Jyutping Coi3 Coek3-jin4 (Kanton)
Leluhur Dongguan, Guangdong, China
Asal Hong Kong
Jeneng liya Ah Sa, Sasa
Pakaryan Singer, actress
Genre Cantopop
Instrumen Piano
Voice type(s) Alto
Label(s) Emperor Entertainment Group
Taun aktif 2001–present
Associated acts Twins
Jeneng pasangan Ronald Cheng (2006-2010)
Kanca William Chan (2010-)
Situs resmi www.eegmusic.com

Charlene Choi lair tanggal 22 November 1982 (umur 32) ning Columbia, dheweké kuwi aktris lan penyanyi saka Hong Kong.[1] Dheweké salah siji saka anggota kelompok Cantopop Twins, bareng karo Gillian Chung, Choi lair ing kutha Vancouver, Kanada.[1] Banjur pirang taun kepungkur, dheweké lan keluargané pindah ning Hong Kong.[1] Ora namung pinter nyanyi dheweké nguasani rong basa yaiku basa Kanton lan Mandarin.[1] sakdurungé dadi model, Choi sempet sinau ana ing institusi, Rosaryhill School. [1] sakwisé lulus saka Rosaryhill School, dheweké banjur ngawiti nyambut gawe dadi model ning Hong Kong.[1] Ning donya permodelan dheweké sinau karo Kaisar Entertainment Group (EEG), Banjur dipasangaké karo Gillian Chung kanggo mbentuk kelompok Cantopop Twins.[1]

Saliyané sukses ing bidang musik, Choi uga dadi aktris kang sukses ing industri per-film-an Hong Kong.[1] saka dunia film, Choi main karo bintang-bintang gedhe kaya Andy Lau, Eason Chan, Jay Chou, Mike He, Wu Chun lan Nicholas Tse.[1] Ning kesibukané nyanyi lan main film dheweké uga sempet nulis artikel kang isiné napak tilas kariré ana ing donya akting.[1]

Sakliyané aktif ning donya musik lan entertainment, Choi uga aktif ing pirang-pirang kegiatan sosial.[1] Dheweké aktif ing Yayasan Make-A-Wish kang ndedikasiké kegiatané kanggo mbantu anak-anak kang ngidap penyakit berat.[1] Choi uga sempat dadi duta amal kanggo korban kelaparan ing kawitani sasi Februari 2009.[1]

21 Januari 2010, Personel grup musik Twins, Gillian Chung lan Charlene Choi ketok rukun wektu gabung maneh ana ning video greeting kanggo cinematographer terkenal Hong Kong, Wing Shya.[2] kaloroné mau, nggabung karo penulis naskah Tony Chan kanggo acara komedi romantic, HOT SUMMER DAYS.[2]

Tampil duet penyanyi kang nduwené suwara apik-apik iki nandani yen kawitané ketemu sakwise Twins bubar ana ing taun 2007. [2]

Karya[sunting | sunting sumber]

Filmografi[1][sunting | sunting sumber]

  • YOUTH Y2K
  • 2001 FUNERAL MARCH

diskografi[1][sunting | sunting sumber]

  • 2003 Diva, Ah Hey!
  • 2003 Watching Movie Alone

drama musikal[1][sunting | sunting sumber]

  • KNIGHT STAR

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)Biografi Charlene Choi Cheuk-Yindipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c (id)Mantan Personel Twins Reuni di Video Greetingdipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Charlene_Choi&oldid=832103"