Jackie Chan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jackie Chan Cannes

Jackie Chan (basa Tionghoa: 成龍; pinyin: Chéng Lóng; lair kanthi jeneng 陳港生; pinyin: Chén Gǎngshēng; lair ing Victoria Peak, Hong Kong, 7 April 1954; umur 60 taun) iku aktor Hong Kong kang suksès ing pafilman Internasional.[1] Dhèwèké lair ing Hong Kong.}[1] Dhèwèké duwé jeneng asli Chan Kong-san kang tegesé lair ing Hong Kong[1]. Jeneng wong tuwané iku Charles lan Lee-Lee Chan.[1] Saka cilik Jackie wis dibiyasakaké latihan Kung Fu saben ésuk merga bapaké percaya déné Kung Fu bisa nandur pangaji kasabaran, kakuwatan lan kakendelan.[1]

Dhaptar film[sunting | sunting sumber]

Taun Judhul Kontribusi
2011 1911[2] aktor, sutradara
Kung Fu Panda 2 [2] pangisi swara
2010 Shaolin[2] aktor
The Karate Kid[2] aktor
Little Big Soldier[2] aktor
The Spy Next Door[2] aktor
2009 Looking for Jackie[2] aktor
2008 Shinjuku Incident [2] aktor
Kung Fu Panda[2] pangisi swara
The Forbidden Kingdom[2] aktor
2007 Rush Hour 3[2] aktor
2006 Rob-B-Hood[2] aktor, eksekutif produser, panulis crita, sutradara aksi
2005 The Myth[2] aktor, eksekutif produser, sutradara stunt
2004 The Huadu Chronicles: Blade of the Rose[2] aktor
2004 New Police Story[2] aktor, eksekutif produser, stunt coreographer, sutradara aksi
2004 Enter the Phoenix[2] aktor, eksekutif produser
2003 Around the World in 80 Days[2] aktor, stunt coreographer

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)[1]
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q (en)[2]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jackie_Chan&oldid=830909"