Garpu tala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Garpu tala

Garpu tala yaiku piranti kang wujudé memper kaya garpu ananging nduwèni bagéyan kang kaya untu cacahé mung 2 . [1]Garpu tala ndhuwèni wangun kaya huruf "Y" kanggo munculakée getaran utawa gelombang swara,[1] lan garpu tala nduwèni résonansi.[1] Ing frekuènsi tinamtu. Nalika dithuthuké ing sawijiné barang garpu tala bakal nduwéni résonansi.[1] Garpu tala nduwéni getaran nalika ana ing salah sawijining frekuénsi.[1] Umpamané nadha a kanthi frekuénsi 440 Hertz.[1] Awit frekuènsi iki tetep, garpu tala biyasané digunaké kanggo nyocogaké (menala) piranti musik liyané.[1] Alat musik iki kayata gitar lan piano. [1]Garpu tala bisa melar (memuai) nalika panas lan nyusut nalika kahanan hawa lagi adhem.[1] Nalika lagi nyusut utawa memuai frekuénsi kang diasilaké bakal owah.[1] Garpu tala kang nduwèni kualitas apik ora gampang nyusut apadéné melar.[1] Kanthi iki frekuénsi kang diasilaké bakal tetep standar.[1]

Garpu tala ditemokaké nalika taun 1711. Garpu tala ditemokaké karo musisi Inggris kang jenengé John Shore.[2]

Garpu tala dianggo amarga garpu tala bisa nggawé nadha kang murni.[2] Nadha kang diasilaké nduwéni vibrasi kang luwih kuwat, nadha iki kang dadi frekuénsi dhasar. [2] Kanggo nggawé nadha-nadha ing keyboard uga nggunakaké garpu tala.[2] Kanthi nggunakaké garpu tala nadha kang diasilaké bisa pas.[2] Garpu tala dadi piranti kanggo ngukur nadha siji lan sijiné nalika nggawé keyboard.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (en)onlinetuningfork.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f (en)amazon.com(dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Garpu_tala&oldid=830761"