Garpu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Garpu

Garpu (Basa Portugis: Garfo), yaiku piranti kanggo mangan.[1] Garpu uga nduwèni bagéyan kang mèmper karo untu.[1] Biyasané garpu nduwèni bagéyan kang mèmper untu kang cacahé 4 nganti 5, ananging ana uga garpu kang nduwéni bagéyan kang cacahé mung 2. [1]Bagéyan kang mèmper untu iki ndhuwèni mupangat kanggo nggampangaké njupuk panganan[1] Bagéyan iki gunané kanggo nyunduk panganan. Garpu biyasané digawé saka logam utawa waja anti karat.[1] Saliyané digawé saka logam, garpu uga ana kang digawé saka plastik lan kayu.[1]

Garpu biyasané dianggo sepasang karo séndok.[1] Panganan kang mbutuhaké garpu yaiku ing antarané mi godhog, mi gorèng, bakso, soto lan liya-liyané. Garpu akèh modhèlé.[1] Jinis garpu iki miturut gunané.[1]

Jinis garpu[sunting | sunting sumber]

Jinis garpu miturut ukuran lan gunané yaiku:[2]

Garpu iki digunaké kanggo njupuk daging kang diiris cilik-cilik.[2] Garpu daging bentuké kaya garpu biyasa ananging bagéyan kang kaya untu bentuké rada gedhé lan rada melengkung menjaba.[2]

Garpu iki digunaké kanggo mangan puding utawa bolu. [2] Garpu iki khusus digawé kanggo mangan makanan penutup.[2] Garpu iki duweni garis kang kaya untu cacahe 3.[2] Garpu iki ukurané luwih cilik tinimbang garpu liyané.[2]

Garpu kang digawé khusus kanggo mangan salad.[2]

Garpu pie yaiku garpu kang digawé kanggo mangan pie.[2] Garpu iki bentuké mirip garpu kang kanggo mangan bolu utawa cake.[2]</ref>

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (en)news.carjunky.com(dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Garpu&oldid=837213"