Eva Braun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Eva Ann Paula Braun

Eva Braun lan Adolf Hitler (tengen) ing srambi Berghof.
Lair Eva Anna Paula Braun
6 Februari 1912
München, Jerman
Tilar donya 30 April 1945 (yuswa 33)
Berlin, Jerman
Panyebab tilar donya Nglalu (racun sianida)
Jeneng liya Eva Hitler
Garwa Adolf Hitler (1945)

Eva Anna Paula Braun (München, 6 Februari 1912 - Berlin, 30 April 1945) punika wanita simpenan lan dados garwanipun Adolf Hitler namung setunggal dinten lan setunggal wengi.

Eva Braun miyos ing Munchen, Jerman lan pepanggihan kaliyan Adolf Hitler ing taun 1930 nalika yuswa 17. Ing wekdal semanten, panjenangipun punika asisten satunggiling juru foto Hitler. Ing taun 1936 piyambakipun dados pacanganipun Hitler. Tanggal 29 April 1945, nalika Tentara Abrit Uni Sovyèt sampun wonten ing kitha Berlin, panjenenganipun mantènan kaliyan Hitler. Sedinten salajanegipun, kekalihipun nglalu lan dhisinipun dipunobong.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eva_Braun&oldid=819190"