Emma Watson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Emma Watson

artis film Harry Potter
Lair Emma Charlotte Duerre Watson
15 April 1990 (umur 24)
Paris, Prancis
Pakaryan Aktris, modhèl
Taun aktif wiwit 2001

Emma Charlotte Duerre Watson (lair ing Paris, Prancis, 15 April 1990; umur 24 taun) inggih menika salah satunggalipun aktris saking negari Inggris ingkang dados paraga Hermione Granger wonten ing film Harry Potter.[1] Emma Watson menika putranipun pasangan pengacara Chris lan Jacqueline ingkang samenika sampun pegatan.[2] Watson nggadhahi setunggal rayi jaler ingkang naminipun Alex.[2] Watson manggèn kaliyan ibunipun, lan rayinipun Alex Watson manggèn kaliyan ramanipun.[2]

Watson nelasaken wekdal nalika alit ing kitha Paris, Prancis, Oxford, Inggris.[2] Nalika taksih sekolah Watson ndhèrèk Dragon School, satunggalipun sekolah swasta. Watson sekolah ing sekolah menika ngantos dumugi wulan Juni 2003.[2]

Sadèrèngipun main film Harry Potter, sejatosipun Emma Watson dèrèng nggadhahi pengalaman ingkang kathah bab akting.[2] Sasanèsipun sekolah, Watson nggadhahi aktivitas nyerat puisi utawi geguritan. Watson naté ndhèrèk lomba nyerat puisi lan dados jawaranipun.[2]

Emma menika satunggalipun priyantun èstri ingkang nggadhahi sipat blabah lan pinter.[2]

Karir[sunting | sunting sumber]

Watson taksih maringi tapak asma dhumateng fans ing njawinipun gedhung Grauman's Chinese Theatre, 2007

Karir Watson ingkang sepisanan inggih menika dados laré ingkang wonten ing griya sakit Norwich ing film kanthi irah-irahan Knowing Me, Knowing Yule.[2] Emma miwiti akting minangka Harmonie Granger ing film Harry Potter lan Sorcerer's Stone ing taun 2001.[2] Aktingipun saged narik kawigatosanipun tiyang kathah. Salajengipun Watson main malih ing film Harry Potter ingkang salajengipun.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Emma Watson dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)Emma Watson dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

(id) Emma Watson: Cinta Pertamaku Adalah Tom Felton

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emma_Watson&oldid=864871"